Update!

Met het verschijnen van mijn nieuwe boek 'Spoek!', is er (helaas) ook een einde gekomen aan de beschikbaarheid van 'Roket!' ...

Belangrijkste reden hiervoor is dat 'Spoek!' voor een andere doelgroep is geschreven (10 - 14 jaar). Je zult begrijpen dat dit mogelijk wat verwarrend zou kunnen werken, vandaar dat we nu 'officieel' afscheid hebben genomen van Joeri en opa Dries ...

Omdat de meeste van jullie inmiddels ook een stukje ouder zijn, verwacht ik dat je aan 'Spoek!' veel plezier zult beleven. 'Spoek!', een nieuw avontuur van onze favoriete meiden; Sanne, Ilse en Erica!

Was Joeri nu eigenlijk Yuri?Uh ..., eigenlijk een klein beetje wel, ja ...

Yuri Gagarin was de eerste mens in de ruimte. Natuurlijk ondernam hij dit hachelijke avontuur niet in de 'DRR' (Dries Ruimte Raket), maar in de Vostok1, een ruimteschip van Russische makelij.

Toen ik voor 'Roket!' een 'astronautskie' nodig had, kon ik het niet laten stiekem een beetje Yuri aan onze Joeri toe te voegen ... Gesnapt dus! ;)

Dyslexie Font

Omdat best veel kinderen worstelen met een zekere mate van Dyslexie, ben ik erg benieuwd naar de voordelen die het 'OpenDyslexic' lettertype zou kunnen bieden. In het kort komt het er op neer dat de 'zware' onderkant van de letters, meer houvast bieden bij het (automatisch) omzetten van letters naar woorden.Vandaar dat ik heb besloten om 'Roket!', met een (nieuwe) opmaak in 'OpenDyslexic', gratis ter beschikking te stellen in .pdf vorm!

Voor meer info over deze uitgave contacteer de auteur - ceesvaneijk@live.nl


Roket! (De avonturen van Sanne, Ilse en Erica.)

Sanne heeft moeite om aansluiting te vinden bij haar klasgenootjes, en wordt daarom ook best vaak gepest. Gelukkig heeft ze in 'opa Dries' een echt maatje gevonden, vooral ook omdat in deze wat oudere excentrieke man een heuse uitvinder schuilt. Dries heeft in het uiterste geheim een echte ruimteraket gebouwd, maar als hij Sanne even alleen laat kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ze klimt in de raket, eigenlijk om alleen maar even een kijkje te nemen, maar wordt dan per ongeluk in een baan om de aarde geschoten! Wat Dries ook probeert, hij krijgt maar geen contact met Sanne daar ergens ver weg in die gitzwarte ruimte … Ondertussen bedenkt Sanne een plannetje om voor eens en voor altijd af te rekenen met die nare bijnaam 'bange Sanne', die de pestkoppen uit de klas haar gegeven hebben. Maar dan breekt er een race tegen de klok aan. Zal Dries er in slagen Sanne heelhuids terug naar de aarde te halen? In de capsule van de raket is nog maar een heel klein beetje zuurstof aanwezig …Meidenboek 7 - 10 jaar.
Verschenen: Oktober 2016
Tekst & vormgeving: Cees van Eijk
Uitgave: Bravenewbooks
ISBN 9789402158861